Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Garage48 loob äriarendusprogrammi kosmosevaldkonna idufirmadele

Garage48 SpaceTech Bootcampi pressiteade

Garage 48 osalejad

28 мая / 29. mail algab Tartus kosmoseteemaline äriarendusprogramm Garage48 SpaceTech Bootcamp.

Eestis esmakordselt toimuv üritus on kohaliku kosmosevaldkonna jaoks oluline samm, kuna võimaldab varajase faasi idufirmadel toote turule toomist kiirendada ning seejärel juba rahvusvahelisele areenile suunduda.

Viiepäevane arendusprogramm on jätkuürituseks mai alguses toimunud kosmoseteemalisele arendusnädalavahetusele Garage48 SpaceTech 2019, kus osalejad ehitasid 48 tunni jooksul valmis toote esialgse prototüübi. Kümne osalenud meeskonna seast valiti välja viis parimat, kes saavad võimaluse oma ideed rahvusvaheliste äri- ja kosmosevaldkonna mentorite käe all edasi arendada. 

“Garage48 jaoks on põnev arendada uudset jätkuprogrammi formaati, mis aitab häkatonil sündinud tiimidel oma projekte edasi arendada. Peale programmi lõpetamist on meeskonnad valmis kandideerima Euroopa Kosmoseagentuuri Eesti äriinkubaatorisse või mõnda rahvusvahelisse kiirendisse,” selgitab projektijuht Kadri Kõivik.

Euroopa Kosmoseagentuuri Eesti äriinkubaatori juhi ja Tartu Teaduspargi juhatuse liikme Andrus Kurvitsa sõnul on programmi lõpetanud meeskonnad on valmis osalema ka rahvusvahelistel innovatsioonivõistlustel nagu Galileo Masters või Copernicus Masters, kus kosmosevaldkonna toodete arendamiseks on 1 miljoni euro suurune auhinnafond.

„Teeme omalt poolt kõik, et viia Eesti startup ettevõtluse entusiastideni sõnum: kosmosetehnoloogia ei ole raketiteadus ja igale maapealsele probleemile on olemas lahendus kosmosest,” kinnitab ta.

Garage48 SpaceTech Bootcamp toimub 29.maist 2.juunini Tartus. Viie päeva jooksul tegelevad meeskonnad idee valideerimise, ärimudeli loomise, ettevõtluse legaalsete aspektide ning esimeste potentsiaalsete klientide leidmisega. Programmi viimasel päeval toimuvad kohtumised investoritega, kus meeskonnad kaitsevad oma projekti kohalike ettevõtjate ja äriinglite ees.

Äriarendusprogrammi mentoriteks on valdkonna spetsialistid ESA BIC-ist, Tartu Ülikoolist, Mooncascade’ist, Pipedrive’ist, Fortumost ning teistest tehnoloogiaettevõtetest.

Lisainfo ürituse kohta.

Üritus saab toimuma Interreg Eesti-Läti SpaceTEM projekti raames ning on finantseeritud Euroopa Regionaalarengu Fondi poolt.

Lisainfo:

Kadri Kõivik
Garage48 SpaceTech Bootcamp peakorraldaja
[email protected]
+372 5669 8471

Последнее изменение 28.05.2019