Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Kesklinna parkimismaja arhitektuurivõistlusele laekus 29 tööd

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Vabaduse pst 6 Фото: Villem Voormansik

15 августа / Maikuus välja kuulutatud arhitektuurivõistlusele Vabaduse pst 6 krundile rajatava parkimismajale parima lahenduse leidmiseks laekus rekordiliselt 29 tööd. Žürii teeb oma otsuse 6. septembriks.

Linnaarhitekt Tõnis Arjuse sõnul on esitatud väga eriilmelisi lahendusi nii esteetilise kui tehnilise poole pealt. "Žüriil ja kaasatavatel ekspertidel on ees äärmiselt vastutustundlik ülesanne valida tööde hulgast mitte vaid etteantud tingimustele vastav töö, vaid ka lahendus, mis arvestab kinnistu tundliku ja väärika asukohaga," lisas Arjus.

Võistluse eesmärk on leida  Vabaduse pst 6 parkimismajale väärikas ja vanalinna sobilik arhitektuur, mis ühtlasi võimaldaks vähendada parkimiskohti tänavatel ning pakkuda paremaid tingimusi jalgsi ja rattaga liikumistele. Parkimismaja esimene korrus võetakse kasutusele kaubandus- või teeninduspinnana, et siduda hoone ümbritseva linnaruumiga.

Konkursi žüriis on Tartu abilinnapea Reno Laidre (žürii esimees), Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus, muinsuskaitse esindaja Egle Tamm, arhitektid Toomas Paaver ja Tiit Trummal. Arhitektuurivõistluse preemiafond on kokku 18 000 eurot.

Arhitektuurivõistluse materjalidega saab tutvuda siin: www.tartu.ee/vabaduse-pst-6-parkimismaja

Lisainfo: arhitektuuri ja ehituse osakonna juhataja, linnaarhitekt  Tõnis Arjus, tel 736 1254, 5304 6148, abilinnapea Reno Laidre, tel 7361 224, 528 6361.

Lilian Lukka

avalike suhete osakond
kommunikatsioonijuht

Tel: 736 1212
Mob: 516 4592

Последнее изменение 15.08.2019