Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Seinamaalingute kunstituuril Tartus saab kohtuda tuntud kunstnikega

seinamaal

9 сентября / Sel neljapäeval toimub Tartu kesklinnas kunstituur, mis tutvustab SmartEnCity projekti raames majadele ilmunud silmapaistvaid seinamaalinguid.

Tasuta tuuril saab tutvuda seinamaalingute kavandanud kunstnike ja projekti kuraatoritega.
 
2016. aastal käivitatud SmartEnCity projekti tulemusena tekib Tartu kesklinna nutikas ja energiasäästlik linnaosa, kus asuvad ligi nullenergia hooneteks renoveeritud kortermajad. Lisaks saavad kõik projektis osalevad majad ka värske ja atraktiivse välimuse. Eesti ja lähiriikide kunstnike kavandatud seinamaalingud loovad ühest küljest Tartusse seninägematu avaliku linnagalerii ja teisest küljest tõstavad esile projektiga liitunud targad kortermajad.
 
Projekti kunstikoordinaatori Andra Somelari sõnul on elanike tagasiside valminud teostele olnud senini valdavalt positiivne: "Iga uus teos loob piirkonnas alati palju elevust ja toob uudistajad üle terve linna." Somelari kinnitusel on ka maale teostavad kunstnikud saanud sooja vastuvõtu osaliseks. "Kõik kunstnikud on rääkinud, kuidas möödakäijad ja majaelanikud neid maalimise ajal lõputult kiidavad ja innustavad - ühe kunstniku kutsus majarahvas lausa enda koju õhtusöögile," rääkis kunstikoordinaator.
 
Neljapäevasel kunstituuril tutvustavad nii sel aastal kui ka varem valminud majasuuruseid kunstiteoseid nende autorid: kunstnikud Katrin Piile, Andriš Vitolinš, Edgar Tedresaar, Huupi, Marja-Liisa Plats ning projekti kuraatorid: tänavakunstifestivali Stencibility peakorraldaja Sirla, Põhjamaade ja Baltikumi kunstikeskkonna NOAR.eu kuraator Andra Orn ning Tartu kunstnik ja kuraator Evelin Zolotko. Tuuri käigus signeerivad kunstnikud valminud seinamaalingud, lisaks saab arutleda kunsti rolli üle SmartEnCity projektis ja Tartu linna arengus.   

Kunstituur algab kell 17.30 Turu 9 maja juurest ja tuuri kogudistants on 2,2 km.

Kunstituuri kava:

Turu 9 kunstnik Andris Vitolinš „Puu“
Turu 3 vastvalminud Marje Üksineni teost tutvustab kuraator Andra Orn
Aleksandri 3 kunstniku Mare Vint teos on veel valmimisel ja saame kuulda protsessist
Kalevi 10 kunstnik Katrin Piile
 
(Kell 18:30)
Tähe 2 kuraator Sirla kunstnik Animalitoland
 
(Kell 19:00)
Pepleri 12 kuraator Evelin Zolotko, kunstnik  Siiri Jüris “Maastik"  
Pepleri 10 Andrus Peegel "Naine linnuga”
Tiigi 8  Edgar Tedresaar  "Betula Pendula”
 
(Kell 19:40)
Tiigi 21 Huupi  "Kolm neidu" hommage Elmar Kits
Tiigi 23 Marja-Liisa Plats "Vabbe puu" hommage Ado Vabbe
 
Vaata kunstituuri trajektoori: http://bit.ly/kunstituur
 
NB! Sulgudes toodud kellaajad on hinnangulised ja võivad muutuda sõltuvalt ilmaoludest, osalejate arvust ja liikumisekiirusest

Последнее изменение 09.09.2019