Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Sajandijagu postmargiajalugu sai virtuaalseks

Eesti Rahva Muuseumi pressiteade

10 сентября / Eesti Rahva Muuseumi virtuaalnäitus „Postmarke ERMi kogust“ tutvustab Eestis kasutusel olnud marke alates 1918. aastast, sealhulgas neid, mis olid käibel võõra võimu ajal.

„Mark on postimaksevahend kuid ka miniatuurne kunstiteos ning rahvakultuuri ja ajaloo kandja,“ sõnas näituse koordinaator Eve Aab ning lisas, et meie marke ja margiplokke on neljal korral tunnustatud ka rahvusvaheliselt.

Virtuaalnäitusel on väljas 921 marki ja kogu täieneb koostöös Eesti Postiga kord kvartalis. Marke saab sirvida nii eesti kui ka inglise keeles ja sorteerida nii teemade, aastakümnete, vormi kui ka kunstnike järgi. Kui mõni mark erilist huvi pakub, saab seda suurendada. Rakendus töötab ka nutiseadmetes.

Eesti margil oli eelmisel aastal 100. sünnipäev, esimene mark „Lillemuster“ anti välja 24. novembril 1918. Eesti Post laseb igal aastal käibele umbes 25 margiväljaannet ning teemamarkide keskmine tiraaž on 25 000. Kõigist maailmas väljaantavatest markidest teeb see aastas u 0,1 %.

Virtuaalnäitust saab sirvida: https://postmargid.erm.ee/. Vaata ka teisi postiajaloo virtuaalnäitusi.

Filatelistlikult on Eesti markidest enim hinnatud perforeeritud Lennuposti ja „Aita hädalist“ margid. Nendest mõlemast räägib lähemalt järgmise aasta virtuaalnäitus „Oma riik, oma mark“.

Eesti postmark 100.jpg

 

Последнее изменение 10.09.2019