Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu kutsub liikuvusnädalal autovabalt liiklema

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Kõndijad Фото: Ahto Sooaru

16 сентября / Tartu tähistab sel nädalal Euroopa liikuvusnädalat ja kutsub kõiki tartlasi rohkem jalgsi ja rattaga liikuma. 16.-20. septembril saab ühineda Endomondo jalgsikäimise kampaaniaga, 18.- 22. septembril saavad autojuhid Tartu linnaliinibussides tasuta sõita, 20. septembril toimub eakate orienteerumine ning 22. septembril tähistatakse Ülikooli tänaval autovaba päeva.

Tartu Linnavalitsus kutsub üles inimesi asendama autosõit sellel nädalal ühistranspordi, jalgrattasõidu või jalgsi käimisega. Seetõttu võimaldab linnavalitsus 18.- 22. septembril autojuhtidel linnaliinibussides tasuta sõita. Tasuta sõidu õigust tõendavaks dokumendiks on kehtiv juhiluba.

Ühineda saab ka jalgsikäimise kampaaniaga "Tartu liikuvusnädalal kõnnime koos". Kampaanias osalemiseks tuleb nädala jooksul salvestada kõnnitud kilomeetrid Endomondo äpis või kanda käsitsi Endomondos kaardile. Kuna liikuvusnädala moto sel aastal on "Kõnnime koos!", lähevad sel korral arvesse kõnnitud kilomeetrid (mitte jooks, rattasõit või ujumine). Arvesse lähevad liikumised, mis on tehtud perioodil 16.-20. september. Kolm kõige rohkem kilomeetreid kõndinud osalejat saavad tervist edendava auhinna. Kolm tervist edendavat auhinda lähevad loosimisele teiste tublide kampaanias osalejate vahel, kes on nädala jooksul oma kõndimised salvestanud. Loosimine ja auhindade üleandmine toimub 22. septembril autovaba päeva sündmuste raames. Endomondo väljakutsega saab liituda mobiiliäpis või kodulehel www.endomondo.com, valides väljakutsetest "Tartu liikuvusnädal".

Liikuvusnädala raames, 20. septembril toimub Tartu kesklinnas ka orienteerumine eakatele. Osalemiseks tuleb registreeruda hiljemalt 18. septembriks telefonil 7361 322 või 7361 321 või meiliaadressil [email protected].

Autovaba päeva tähistatakse pühapäeval, 22.september kell 12-15 raekoja taga Ülikooli tänaval, mis on ürituse ajal liiklusele suletud. Autovabal päeval saab osaleda orienteerumisvõistlusel kesklinnas, tutvuda mitmesuguste eriliste jalgratastega, meisterdada helkureid, uurida infot rattaringluse kohta, tutvuda liiklusohutuse teemadega. Muusikalist meelelahutust pakub Jalmar Vabarna, esinevad JJ-Street tantsukooli tantsijad ning üles astub AHHAA teadusteater. Kuulutatakse välja Tartu kõige rattasõbralikum ettevõte ning autasustatakse Endomondo kampaania võitjaid.

Euroopa liikuvusnädal (European Mobility Week) toimub 16.-22. septembril ja rahvusvaheline autovaba päev on 22. septembril. Sel aastal on liikuvusnädala moto „Kõnnime koos!“. Autovaba päeva eesmärk on kutsuda üles inimesi keskkonnasäästlikumalt käituma, aktiivselt liikumisega tegelema ning tervist väärtustama.

 Lisainfo:  Tartu Linnatranspordi rattaringluse spetsialist Kadi Metsma, tel 5393 8851.

Lilian Lukka

avalike suhete osakond
kommunikatsioonijuht

Tel: 736 1212
Mob: 516 4592

Последнее изменение 18.09.2019