Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

UNESCO loovlinnad kutsuvad kaasa lööma ülemaailmses kampaanias “Meie oleme kultuur” - We R Culture

Eesti Kirjanduse Selts

2 апреля / Seoses koroonaviiruse globaalse levikuga on ÜRO kutsunud kultuurirahvast üles levitama kõigile ligipääsetaval ning edasi jagataval moel tervishoiule keskenduvaid sõnumeid. Sellest üleskutsest inspireerituna on UNESCO muusikalinnad algatanud kampaania weRculture ehk “Meie oleme kultuur”, milles kutsutakse osalema kõiki UNESCO loovlinnu.

Kampaanias kutsutakse kaasa lööma kirjanikke, muusikuid, kunstnikke ja teistes loomevaldkondades tegutsejaid, paludes neil levitada sotsiaalmeedias videoid, soovitatavalt oma emakeeles (kuid teretulnud on muidugi teisedki keeled või mitmekeelsed videod), mis keskenduvad ühele või mitmele teemale alljärgnevast kuuest:

∙      Isiklik hügieen
∙      Sotsiaalne distantseerumine
∙      Sümptomite tundmine
∙      Lahkuse levitamine
∙      Müüdimurdmine
∙      Annetused
 
Mingisuguseid rangeid juhiseid  kampaanias osalemiseks pole ning oodatud on loomingulisus, värskus ja vahetus. Algatajad paluvad vaid seda, et videod lõpeksid sõnumiga “Kui püsime praegu kodus, näeme üksteist tegelikkuses rutem. Austa teisi ja käitu vastutustundlikult. Meie oleme kultuur.”  (If we stay at home now, then we will meet each other again in reality sooner - Think Respectfully. Act Responsibly. weRculture)
 
Videotele võib lisada soovi korral subtiitreid, kuid ilmtingimata ei pea. UNESCO muusikalinnad algatasid kampaania 1. aprillil ning nüüd võivad kõik loojad kas ise või oma loovlinna koordinaatori kaudu postitada videoid kõikvõimalikesse sotsiaalmeediakeskkondadesse, kasutades teemaviidet #weRculture. Võimalusel palutakse siiski videod ka algatajatele saata, et oleks võimalik neist ehk hiljem koostöös filmilinnadega kokku panna üks suurem koondvideo. Tartus saab oma videoid kampaania algatajatele edastada kirjanduslinna koordinaatori, Eesti Kirjanduse Seltsi kaudu, saates video aadressil [email protected]. Samal aadressil ühendust võttes on ka võimalik lisada oma video sotsiaalmeediasse kirjanduslinna Tartu Facebooki ja Instagrami kontode alt.  
 

Lisainfo:
Marja Unt
Eesti Kirjanduse Seltsi teadussekretär /Kirjanduslinn Tartu koordinaator
Estonian Literary Society / Tartu City of Literature coordinator
Tel /Phone:. (+372) 742 7079
www.tartu.kirjandus.ee

Последнее изменение 02.04.2020