Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Koolivaheaega saab Tartus seekord tavapäratult veeta

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Noored kodusel õppel Фото: Dana Neemre

16 апреля / Tartu linn pakub noortele eriolukorras meeleolukaid võimalusi veeta 20.-26. aprillini kestvat vaheaega kodus püsides. Koolivaheaja erilehele on koondatud info põnevatest väljakutsetest informatiivsete veebiseminarideni, kus noored kontaktivabalt osaleda saavad.

Vaheaja tegevuste kavast leiavad meelepäraseid tegevusi erinevate huvide ja vanustega noored. Näiteks Ihaste ratsakool ootab kooliealisi ratsahuvilisi hobuseid joonistama, mudelhobustele takistusrada looma või ise kepphobusega koduaias kappama. Osalejate seas loositakse muude auhindade kõrval välja ratsutamise individuaaltunnid. 

Tartu Linnaraamatukogu tutvustab oma YouTube’i kanalil Tartu lastekirjanduse auhinna nominentide raamatuid, tänu millele saavad lugemishuvilised algklassilapsed nädala jooksul tutvust teha nii keldrikolli, haldjate kui bandiitide eluga. 

Gümnasistid on oodatud kolmapäeval kaasa lööma Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi digisündmusel „Vaheaja brunch: teeme ise". Arstitudengid postitavad Instagramis videoid lihtsatest ja tervislikest retseptidest ning ootavad noori toiduvalmistamisega seotud lugusid postitama.

Ornitoloogiaühing kutsub igas vanuses noori alustama koolivaheajal aiapäeviku pidamist. Ühingu kodulehel saab iga pere luua endale veebipäeviku, kuhu märkida koduaias märgatud linnud ja teised loomad, välja ilmunud putukad ja õitsema puhkenud taimed. Päeviku täitmiseks piisab, kui vaadelda linde kasvõi aknast ning teha korra päevas tiir aias või kortermaja hoovis.

Kuna erinevaid ettevõtmisi on palju, siis neist kaasahaaravaima leidmiseks on hea mõte pöörduda Tartu Noorsootöö Keskuse algatatud e-noortekeskusesse. Sealsed noorsootöötajad on ise loonud huvitavaid tegevusvõimalusi ja annavad nõu, kust leida infot erinevate ettevõtmiste kohta.

Lisainfo: noorsooteenistuse juhataja Piret Talur, mob 5911 6614, [email protected].

Последнее изменение 12.08.2021