Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Reedel toimuvas otseülekandes loevad Eesti teatrid koos ette lühinäidendi “Eesti teatri päästmine”

Tartu Uue Teatri pressiteade

Tartu Uus Teater Фото: Gabriela Urm

5 мая / Ühel septembrikuu päeval 2019, kui räägiti veel teatri üleproduktsioonist, kirjutasid 4 näitekirjanikku Draama festivalil lühinäidendi düstoopilisest õhtust, kui kõikide teatrite uksed on ootamatult suletud. Sel päeval koguneb Pärnus Endla teatri eest 4 inimest, kes otsustavad head kriisi mitte raisku lasta ning Eesti teatri uuesti luua. Alustades ideaalsest näitlejast.

Nüüd, kus teatrid on tõepoolest suletud ja elu pole enam endine, on meil hea võimalus see koosloomises sündinud tekst “Eesti teatri päästmine” koos, aga ülimalt turvaliselt, lugemisteatrina ette kanda.

Aktsiooni “Eesti teatri päästmine” otseülekanne Pärnust, Viljandist, Tartust, Rakverest ja Tallinnast toimub elektron.live platvormi kaudu reedel, 8. mail kell 19.00. Aktsioon tuleb vaatamisele ainult üheks korraks, ilma järelvaatamise võimaluseta.

Näidendi autorid on Piret Jaaks, Urmas Vadi, Mart Aas ja Ott Kilusk.

Esitavad Tartu Uue Teatri, Endla, Ugala, Rakvere Teatri, Vanemuise, Tallinna Linnateatri, Vene Teatri, Kanuti Gildi SAALi, STLi, VAT Teatri, Piip ja Tuut Teatri ja e⁻lektroni ühendatud jõud. Koordinaator Ivar Põllu.

Последнее изменение 05.05.2020