Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu skulptuurid said lõpuaktuste puhul piduliku välimuse

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

Suudlevad Tudengid ehteis Фото: Ruth Pärnaku

15 июня / Koroonaviirusest tingitud piirangute tõttu pole sel aastal võimalik lõpetamisi korralikult tähistada, mistõttu pakkus Tartu Ülikool välja mõtte ehtida ära "Suudlevate tudengite" kuju. Tartu linn läks mõttega kaasa ning kohalike kõrgkoolide abiga ehiti ära neli Tartu tuntud skulptuuri. 

„Kõrgkooli lõpetamine on inimese elus väga oluline verstapost, aga tänavused lõpetajad ei saa seda kahjuks päris tavapärasel kujul kogeda. Seetõttu leidsime, et kujude kaunistamine oleks just see omamoodi tartulik austusavaldus kõigile neile noortele talentidele, kes sel erilisel aastal Tartus oma diplomi kätte saavad," ütles linna turundusjuht Helen Kalberg. 

Pidulikuma ilme said suudlevate tudengite, Nikolai Pirogovi, Karl Menningu ning Wilde'i ja Vilde mälestusmärk. Kujusid ehtisid Tartu Ülikool, Tartu Tervishoiu Kõrgkool, Kõrgem Kunstikool Pallas ja Ettevõtluskõrgkool Mainor.

"Tänavused lõpetajad on erilises olukorras. See nõuab ka tavapäratuid käike ja teistmoodi pidulikkust. Lisaks skulptuuride kaunistamisele istutasime eelmisel nädalal kõikide meie tänavuste lõpetajate auks Pirogovi platsile iluõunapuu ja paigaldasime von Bocki maja kõrvale pingi,“ kirjeldas Tartu Ülikooli kantsler Kstina Vallimäe, kuidas Tartu Ülikool oma tänavusi lõpetajaid meeles peab.

Skulptuurid on piduehteis terve nädala 15. kuni 21. juunini.

Последнее изменение 15.06.2020