Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Rallile elas kaasa AHHAA teaduskeskuse 10 meetri kõrgune robot-lipuvarras

AHHAA Teaduskeskuse pressiteade

Lipurobot Фото: AHHAA Teaduskeskus

7 сентября / Nädalavahetusel toimunud WRC Rally Estonia kõige suurem kaasaelaja oli ilmselt AHHAA teaduskeskuse 10 meetri kõrgune robot-lipuvarras, mis lehvitas kodumaistele rallisangaritele Eesti lippu.

AHHAA juhatuse esimees Andres Juur rääkis, et robotkäpp on tegelikult üks teaduskeskuse eksponaat ja enne seda aitas Saksamaa autotehases Audisid kokku panna. „Lisaks oma poolehoiu näitamisele tahame pöörata tähelepanu, kui palju on rallisõit ja inseneeria saavutused omavahel läbi põimunud,“ selgitas Juur.

Juur lisas, et AHHAAle teadaolevalt on tegu rallimaailma esimese robot-lipulehvitajaga. Sellega nõustus ka Rally Estonia üks eestvedaja Janno Siitan. „Sellist lahendust me varem kusagil näinud ei ole. Kui AHHAA meie poole selle ideega pöördus, tervitasime seda kahel käel ja oleme kindlad, et see tekitab rallil palju elevust,“ rääkis Siitan.

Andres Juur rääkis, et autospordiüritused ei ole AHHAAle võõras valdkond. „Oleme teinud ägedaid autoeksperimente koostöös ajakirjaga Top Gear ning viinud läbi autodemosid varasematel Rally Estonia üritustel, nii et tundus igati loogiline kohal olla ka 2020. aasta Eesti tähtsaimal rallisündmusel,“ ütles ta.

Robotlehvitajat võis näha Raadimõisa katsel, ralliraja ääres Pranglis ja Leigo kandis.

Последнее изменение 07.09.2020