Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Elektriteatris jätkub filmikohtumiste sari „Vanemuise näitlejad kinolinal“

Teater Vanemuine pressiteade

7 сентября / 8. septembril kell 19 jätkub Tartu Elektriteatris aasta alguses startinud filmikohtumiste sari Vanemuise näitlejad kinolinal. Seekordseks külaliseks on Vanemuise draamanäitleja Karol Kuntsel.

Kohtumine toimub teatrifestivali Draama metaprogrammi raames.

Vaatamisele tulevad kaks vähemtuntud lühemat filmi, kus Karol Kuntsel on keskses rollis.

Urmas Lennuki näidendi alusel 2003. aastal valminud film „Liivakellade parandaja” (režissöör Anu Aun, Exitfilm) räägib loo Timist, kes plaanib kättemaksu kohtunikule, kes tema süütu venna mõrva eest vangi mõistis. Sobivat võimalust oodates redutab noormees kohtuniku maadel asuvas mahajäetud kirikus. Ühel päeval avastab Timi peidupaiga kummaline tüdruk Hea. Kaks armastuse järele janunevat noort leiavad teineteises kaaslase. Nad kohtuvad salaja, kihluvad, peavad põgenemisplaani. Kuni selgub, et Hea on kohtuniku tütar ja Tim ei ole ainuke noormees, kes on tüdrukust huvitatud.

BFMi filmiosakonnas 2008.aastal valminud tudengifilm "Peatus” (režissöör Margit Korbe) peategelane on mees, kes ärkab trammis, mäletamata eelnevaid sündmusi ja ka seda, kuidas ta sinna sattus. See on abstraktne seisundilugu, kus mineviku ja tulevikuta mees püüab lahendada mõistatust, mida olevik talle ette mängib.

Eesti vanim teater Vanemuine ning väärtfilmikino Tartu Elektriteater alustasid sel aastal kohtumiste sarjaga “Vanemuise näitlejad kinolinal”. Sarja raames saab kord kuus vaadata mõnd filmi, milles on meeldejääva rolli teinud mõni praegune Vanemuise draamanäitleja. Pärast ühist filmivaatamist on vaatajatel võimalus selle näitlejaga kohtuda, kuulata kaadri taha jäänud juhtumuste meenutusi ning esitada omapoolseid küsimusi.

Kohtumisõhtute vestlusosa juhib Vanemuise dramaturg Sven Karja.

Pileteid saab ette osta kino kassast ja aadressil Elektriteater.ee

Последнее изменение 07.09.2020