Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Kunstikolmapäev näitusel „Kivilõikekunsti lummus. Morgernstern 250“

15 сентября / Kolmapäeval, 16. septembril kell 17.15 peab näituse „Kivilõikekunsti lummus. Morgernstern 250“ publikuprogrammi raames Tartu Ülikooli kunstimuuseumis (Ülikooli 18) loengu geoloog Juho Kirs teemal „Inimene ja kivi: kaljujoonistest geoloogilise maailmapildini".

Geoloog ja pikaajaline Tartu Ülikooli teadur ja õppejõud Juho Kirs vaatleb kivimaailma peegeldumist inimkultuuris nii kaljujooniste, kiviskulptuuride kui uskumuste näiteil ja tutvustab selle maailma geoloogilise mõistmise lugu.

Loengul osalemine kunstikolmapäeva piletiga 3 eurot. Tartu Ülikooli töötajatele ja üliõpilastele on sissepääs tasuta.

Näitus „Kivilõikekunsti lummus. Morgernstern 250“  tutvustab vana kunstiliiki - kivilõikekunsti ehk glüptikat. See heidab pilgu Tartu Ülikooli ajalukku ja Tartu Ülikooli kunstimuuseumis hoiul olevale gemmide kollektsioonile. Eksponeeritud on 15 000 gemmi, graafikat ja vääriskive. Näitus on pühendatud  kõnekunsti, klassikalise filoloogia, esteetika, kirjandus- ja kunstiajaloo professori ja Tartu Ülikooli kunstimuuseumi ja raamatukogu rajaja ning kauaaegse juhi Johann Karl Simon Morgensterni  250. sünniaastapäevale.

Tartu Ülikooli kunstimuuseumis toimuvad kunstikolmapäevad sügisest kevadeni. Kunstikolmapäevade eesmärgiks on tutvustada mitmesuguseid kunsti, kultuuri ja ajaloo teemasid

Lisateave näituse ja publikuprogrammi kohta: www.kunstimuuseum.ut.ee

Последнее изменение 15.09.2020