Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu valiti maailma kestlike reisisihtkohtade TOP100 nimekirja

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

ratturid

7 октября / Tartu linn pääses rahvusvahelise säästvat turismi arendav organisatsiooni Green Destinations kestlike sihtkohtade TOP100 nimekirja.

Eestist said nimekirja veel Hiiumaa, Saaremaa, Lahemaa, Järvamaa, Pärnu ja Rakvere.

Eesti on käesolevast aastast programmi Green Destinations ametlik partner ja see annab siinsetele sihtkohtadele võimaluse panustada oma säästva turismi väärtuste arendamisele ja esiletõstmisele.

„Rohelised sihtkohad ja jätkusuutlikud turismilahendused on tänasel turismimaastikul järjest tõusev trend. Inimesed reisivad rohkem üksi või väikestes gruppides, väärtustades järjest rohkem jätkusuutlikke lahendusi nagu näiteks säästlik transport või jäätmete vähendamine. Meil on väga hea meel, et Green Destinations programm võimaldab Tartu jaoks olulisi säästva elukeskkonna teemasid paremini esile tõsta ka turismiturunduses,“ rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.

TOP100 hulka valimiseks pidid sihtkohad esitama konkursile edulood, mis oleksid rahvusvaheliselt eeskujuks ning kirjeldama olukorda 30 valdkonnas, mis puudutavad kestlikku arengut.

Tartu esitas konkursile ülelinnalise rattaringluse ja eestimaise rohegaasiga sõitvad linnaliinibussid, mille eesmärgiks vähendada autoliiklust, müra ja õhusaastet kesklinnas. Koos energia- ja kliimakavaga avalikul väljapanekul olev Tartu jalgrattastrateegia näeb ette aastaks 2040 autodega tehtavate sõitude osakaalu vähendamise 25%ni kogu liiklusest.

Pärnu pakkus kaitsealuse rannaniidu külastajatele avamise lugu. Hiiumaa tõi välja hiiu murde taaselustamise, alates õpikute kirjutamisest ja lõpetades „Mamma lugude“ väljatoomisega. Saaremaa edulooks oli muusikafestival „I Land Sound“, mis suutis alternatiivsete lahendustega hoida prügiks muutumast sadadel tuhandetel plastnõudel. Lahemaa esitas konkursile Euroopa Kaitsealade Päeva korraldamise Eestis. Järvamaa projekt oli Paide keskväljaku ümberkujundamine liiklussõlmest ja parklast inimkeskseks koosolemise paigaks. Rakvere esitas konkursile linnasüdames asuvate kortermajade energisäästlikumaks muutmise.

Valik TOP100 nimekirja on alles esimene etapp. Kevadeni analüüsivad nimekirja pääsenud sihtkohad ülejäänud 70 kriteeriumit, et pälvida mais 2021 Green Destination Award tunnustus. Mais valitakse ka Good Practice Story võitjad.

Eesti sihtkohtade osalemist programmis Green Destinations rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond ja programmi koordineerib EAS.
TOP100 nimekiri jätkusuutlikest sihtkohtadest: https://greendestinations.org/sustainabletop100

Lisainfo: Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg, 513 3929.

Helle Tolmoff

avalike suhete osakond
kommunikatsioonispetsialist

Tel: 736 1336
Mob: 529 4297

Последнее изменение 07.10.2020