Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Elina Nechayeva, Tanel Padar ja Sissi Benita laulavad jõuluõhtul Tartu Maarja kiriku taastamise heaks

Elina Nechayeva Фото: Sille Annuk

21 декабря / Et Eesti rahvas ka tänavu jõulurahust osa ja pühademeeleolu tunda saaks, toovad Kirikufond ja Kanal 2 jõululaupäeva õhtul televaatajateni kauni heategevuskontserdi Tartu Jaani kirikust, kus astuvad üles Elina Nechayeva, Andrei Bogach, Tanel Padar, Sissi Benita ja mitmed teised armastatud artistid. Piduliku kontsertõhtuga kogutakse annetusi Tartu Maarja kiriku torni taastamiseks.

„Meil kõigil seostub pühade aeg piparkookide, glögi, kingituste ja kaunite jõulumeloodiatega ning muusikutel on see aeg tavaliselt aasta kõige tihedama kontsertgraafikuga, kuid tänavu veedetakse rohkem aega pere ja lähedaste keskel,“ rääkis laulja Elina Nechayeva. „See on imeilus aeg väärtuste läbi mõtlemiseks. Andmisest ja headest tegudest, isegi kõige pisematest, tekib suur rõõm südamesse ja iga hea tegu jätab oma jälje abivajajate hinge. Vaiksed perekesksed pühad on parim aeg mõelda läbi, mis on meile oluline ja kuidas saame teisi aidata.“

Annetusi kogutakse telefoni teel, et anda igale eestimaalasele oma kodus või pühadelauas võimalus ühe telefonikõnega panustada meie kultuuripärandi ühe uhkeima ja väärtuslikuma osa – Eesti kirikute hüvanguks. Jõulud on heategevuse aeg, mil teiste aitamine loob hea tunde ja toob hingerahu.

„Aastasadu on eestlased nii maal kui linnas tähistanud jõule aasta kõige tähtsaima pühana ning sõltumata usutunnistusest või igapäevasest sidemest kirikuga, seavad tuhanded inimesed jõululaupäeval sammud sadadesse Eestimaa kirikutesse,“ sõnas EELK peapiiskop Urmas Viilma.

„Südamelähedast tava pole takistanud ei sõjad, võõrad riigikorrad ega haiguspuhangud. Nii ei jää jõulud ära ka praeguse viiruse pärast, kuid siiski tasub olla ettevaatlik ning hoida nii enese kui ligimeste tervist. Seepärast jõuab tänavune jõuluõhtu kirikust televiisori vahendusel kõikidesse Eestimaa kodudesse," lisas ta.

 „Kanal 2 on juba aastaid püüdnud südamlike heategevussaadetega tuua sära Eesti inimeste silmadesse, on selleks siis vastsündinute ja enneaegsete beebide jaoks vajalike aparaatide soetamine, raskelt haigete laste unistuste täitmine, vähihaigete laste perede abistamine või hoopis üliolulise kõnniroboti soetamiseks vajaliku summa kogumine,“ kõneles Kanal 2 produktsioonijuht Mari-Liis Veskus.

„Traditsiooniliselt toob Kanal 2 ka tänavusel jõulukuul ekraanile ühe heategevusliku erisaate, mis seekord valmib koostöös Kirikufondiga. Teeme vaatajate hingele pai ning kutsume kõiki läbi teleekraani nautima lummavalt kaunist heategevuslikku kirikukontserti „Jõulud kirikus“, millega kogutakse annetusi Tartu Maarja kiriku torni täielikuks taastamiseks.“

Pidulik kontsertõhtu Tartu Jaani kirikust jõuab Kanal 2 vaatajate ette 24. detsembril algusega kell 19.00 ning kordusena 27. detsembri hommikul kell 10.00.

Annetada saab saate ajal, helistades telefoninumbrile 900 0002 annetad 5 eurot, helistades 900 0003 annetad 10 eurot ja helistades 900 0004 annetad 25 eurot. 

Kirikufond (täisnimega SA EELK Toetusfond, www.kirikufond.ee) on asutatud 09. jaanuaril 2018. Fond kogub heategevuslikke annetusi EELK kirikute toetuseks, nii kirikuhoonete renoveerimiseks ja korrastamiseks kui ka vaimuliku töö tegemiseks. Fondi nõukokku kuuluvad Indrek Laul, kes on nõukogu esimees, Heiti Hääl, Jüri Ehasalu, Jüri Kraft, Marge Sophie Vinkelberg, Mart-Järvo Hirtentreu, Urmas Viilma ja Väino Kaldoja. Toetajad on ettevõtjad Ahti Aho, Enn Kunila, Urmas Sõõrumaa, Neinar Seli, Parvel Pruunsild, Karol Kovanen, Tiit Kõuhkna. 
 

Последнее изменение 21.12.2020