Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu linn osaleb koos Eesti ettevõtetega Dubai maailmanäitusel

Sihtasutuse EXPO 2020 Dubai Eesti Esindus pressiteade

Tartu linn Фото: Tarmo Haud

11 января / Käesoleva aasta 1. oktoobril avab Dubais uksed aasta võrra edasi lükatud EXPO 2020 ning esimest korda osaleb maailmanäitusel ka Tartu linn, kes koos riigi ja kohalike ettevõtetega on esindatud Eesti paviljonis. 

Kahekorruselise Eesti paviljoni ekspositsioon tutvustab Eesti digiühiskonna edulugu ning Eesti ettevõtete loodud unikaalseid lahendusi. Tartu linn plaanib maailmanäitusel tutvustada mitmesuguseid ettevõtetega koostöös välja arendatud targa linna lahendusi nagu andmepõhine linnajuhtimine, avalike teenuste arendamine, SmartEnCity projekt, Tartu Smart Bike rattaringlus, keskkonnasäästlik ja nutikas ühistranspordisüsteem, uuenduslikud taristulahendused ja mitmed teised innovatsiooniprojektid.

„Tartus on innovatsiooni toetav ettevõtluskeskkond, mida iseloomustab eelkõige just tõhus koostöö linna, ettevõtjate ja ülikoolide vahel. Digiühiskonna katusteema pakub suurepärase võimaluse tutvustada Tartu tarku lahendusi rahvusvahelisel tasemel ja suurendada nii siinsete ettevõtete ekspordipotentsiaali kui meelitada Tartusse täiendavad investeeringuid,“ rääkis Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

“Tartu osalemine on märgiline! See on esimest korda meie riigi ajaloos, kui EXPO-le läheb sõna otseses mõttes Eesti tervikuna: riik, omavalitsused, ettevõtted ja kodanikuühendused,” rõõmustab Eesti paviljoni komissar Daniel Schaer. “Me kõik tegutseme selle nimel, et Eesti paistaks silma globaalselt ja meil tekiks tihe koostöö teiste riikide, linnade ja ettevõtetega.”

Maailmanäitusel osalemise eesmärk on aidata Eesti ettevõtetel ja organisatsioonidel luua kontakte nii Lähis-Ida regioonis kui ka terves maailmas ning kasvatada seeläbi oma toodete ja teenuste müüki. Maailmanäitus on Dubais avatud 2022. aasta märtsi lõpuni. 

Eesti EXPO-l osalemist juhib ja korraldab ettevõtjate eestvedamisel loodud Sihtasutus EXPO 2020 Dubai Eesti esindus.

Lisainfo:
Raimond Tamm
Tartu abilinnapea
[email protected] 
515 4738
 

Последнее изменение 11.01.2021