Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Kirjanduslinn soovitab: Grady Hendrix „Horrorstör“

Kirjanduslinn Tartu lugemissoovitus

Matis Leima Фото: Mana Kaasik

1 февраля / Kirjanduslinn Tartu veebruari lugemissoovitus on Grady Hendrixi „Horrorstör“. Raamatut soovitab helilooja, pilliõpetaja ning folkansamblite Kiiora ja Zetod liige Matis Leima.

Matis Leima iseloomustab raamatut järgnevalt: „Selle IKEA imidžiga mööblipoe kataloogiks kujundatud raamatu autor pingutab kõvasti, et panna kokku asjad, mis kokku ei sobi, ja ta pingutus kannab täiel määral vilja. Klantsitud, steriilne ja keep-smiling skandinaavialik äärelinna hiiglaslik mööblipood, paranormaalsed nähtused, peategelaste allasurutud ihad ja kahetsused ja stiilne gore. Groteskne kontrast põhjamaise heaoluühiskonna ja tuttava õudusfilmiliku atmosfääri vahel veenab lõpuni välja ja kõik see muudab raamatu käestpaneku üksjagu raskeks. Usun, et ORSK üllatab iga lugejat.“

Grady Hendrixi raamat „Horrorstör“ ilmus kirjastuses Helios 2015. aastal. Raamatu tõlkija on Fred Taik.

Kirjanduslinna soovitused on ajendatud Tartu kuulumisest UNESCO rahvusvaheliste kirjanduslinnade võrgustikku. Teiste soovitustega saab tutvuda siin, suuremat inspiratsiooni saab Tartu linnaraamatukogu lugemissoovituste blogist.

Märtsis jagab oma lugemiselamust ajakirjanik Liis Seljamaa.

Lisainfo: Liis Kägu, kultuuriosakonna kultuuriteenistuse peaspetsialist, tel 5884 6288.

Последнее изменение 01.02.2021