Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
Для слабовидящих

Новости

Tartu Ülikooli haridusteaduste instituut avas kaasava hariduse magistriõppekava

Õppekava eesmärk on anda õpetajatele, eriti varem ülikooli lõpetanutele, teadmisi ja oskusi kaasava hariduse rakendamiseks. Фото: Tartu Ülikool

10 февраля / Tartu Ülikoolis on alanud dokumentide vastuvõtt magistriõppesse astumiseks ja esimest korda võetakse tänavu õppijaid vastu kaasava hariduse erialale.

Haridusteaduste instituudis sügisel algavasse kaasava hariduse magistriõppesse on oodatud töötavad õpetajad ja eripedagoogid, kellel on magistrikraad või sellega võrdsustatud kvalifikatsioon. Eesmärk on anda õpetajatele, eriti varem ülikooli lõpetanutele, teadmisi ja oskusi kaasava hariduse rakendamiseks. Õpingute käigus omandatakse vanemõpetaja kutsepädevused. 

„Selle õppekavaga pakume uuenduslikku lahendust väga olulisele ühiskondlikule probleemile,“ ütles haridusteaduste instituudi juhataja professor Äli Leijen. „Kaasava hariduse põhimõte on enam kui praktiliste oskuste komplekt; see on mõtteviis, mis on vajalik ühiskonnas koos elamiseks. Rahvusvahelisest õpetamise ja õppimise uuringust TALIS ilmnes, et kõige enam tunnevad Eesti õpetajad vajadust arendada end kaasava hariduse põhimõtete rakendamise alal. Uus õppekava keskendubki just sellele,“ rääkis Leijen. 

Õpe toimub sessioonõppena ja kestab kaks aastat. Õppekava koosneb kuuest kohustuslikust ainest ning valik- ja vabaainetest, suur osakaal on pideval praktikal oma töökohal. Õppeaineid töötas välja suur meeskond, kuhu kuulusid teadlased, õppejõud ning praktikud Tartu Ülikoolist, Tallinna Ülikoolist, Stavangeri Ülikoolist ja Oslo Ülikoolist. Tööd kaasrahastas Norra Finantsmehhanism.  

Õppekava programmijuht on haridusteaduste instituudi õpetajahariduse nooremteadur Liina Malva, kes on ka ise koolis õpetajana töötanud. 

Õppekava ja sisseastumistingimusi tutvustatakse 23. veebruaril ja 23. märtsil veebiseminaridel, kuhu saab registreeruda aadressil ht.ut.ee/et/kaasav. 

Lisateave:
Liina Malva, Tartu Ülikooli kaasava hariduse magistriõppekava programmijuht ja õpetajahariduse nooremteadur, [email protected]
Äli Leijen, haridusteaduste instituudi juhataja ja õpetajahariduse professor, 737 6441, [email protected] 

Последнее изменение 10.02.2021