Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
20°
Для слабовидящих
20°

Новости

Turuhoone esitlusköögis jagatakse täna rahaõnne ehk küpsetatakse kala

Tartu Turg AS pressiteade

Mehed köögis

27 декабря / Täna pärastlõunal on huvilistel võimalus maitsta küpsetatud kala ja osaleda turu parima singi valimisel. Lapsi lõbustab Tartu Linnajänes Toivo.

 

Eesti rahvakalendri järgi "peab vana-aasta öösi verske kala sööma ja kondid alal hoida, paberisse panna. Aasta ära hoida ja teine aasta vanad kondid ära visata ja

jälle uued panna. Siis on väga hää rahaõnn – rahapuudust ei ole".

 

Vanarahva tarkust järgides toimub turuhoone esitlusköögis selle aasta 361. päeval, 27. detsembril kell 14 eelviimane sündmus sarjast „Mehed köögis”. Sündmustesari pakub võimalust olla põnevate roogade valmimise juures, saada kokkamis- ja maitsestamisnippe ning tehtut degusteerida.

 

Kala grillib Eesti Meister Grillimises, Aparaat BBQ Cateringi esiküpsetaja Tarvo Israel. Eesti BBQ eestvedaja Rene Kiis annab samal ajal praktilist nõu kala küpsetamiseks erinevaid meetodeid kasutades.

 

Valmivad road värskest kalast, mis on pärit Vaikna letist. Kala valmistamiseks kasutatakse Geo Maja Gruusia maitseaineid.

 

„Peale lihasöömist sobib midagi kergemat. Seekord küpsetame kala grillil ja pliidil ning ahjus. Kohapeal üllatusi jagub ja igaühe oma silm, maitsemeel, lõhnataju on kuningas. Olete palutud,“ sõnas rahvusvaheliste kogemustega bbq-meister Rene Kiis.

 

Turuhoone perenaise juhtimisel toimub turu maitsvaima singi valimine, hinnangu annavad külastajad.

 

Sündmustesarja korraldab Tartu Turg koostöös Eesti BBQ Assotsiatsiooniga. Osalemine tasuta.

 

Facebooki üritus

 

Kohe uue aasta alguses, 3. jaanuaril näitavad tippkokad, kuidas juur- ja köögiviljasid grillida. 3. jaanuaril tähistatakse ka turuhoone 81. sünnipäeva!

 

Lisainfo: Ivo Tombak, Tartu Turg AS tegevjuht, tel 5695 9120, ivo.tombak@tartuturg.ee

 

Последнее изменение 28.12.2018