Размер текста

Междустрочие

Контрастность

Placeholder Placeholder
Background image
19°
Для слабовидящих
19°

Tartu maitsed

Maitsev Tartu
Tartu toidu- ja veinifestival

Maitseelamuste kampaania "Maitsev Tartu"

Maitseelamuste kuu parimaks valisid külastajad restorani Antonius

Veebruaris Tartus toimunud maitseelamuste kuu „Maitsev Tartu“ parimaks erimenüüks hindasid restoranide külastajad ülitihedas konkurentsis restorani Antonius kolmekäigulise eripakkumise. Kõige rohkem külastati Polpot, Cafe Truffet ja Pierre.

1.–29. veebruarini toimus Tartus restoranikuu „Maitsev Tartu“, mille käigus pakkusid 16 Tartu restorani uusi maitseelamusi. Erimenüüsid käis maitsmas ligi 19 000 toidunautlejat.

Projektis osalesid: Antonius, Cafe Truffe, Chez Andre, Dorpat, FII, Gustav Gastro Cafe, kohvik-resto JOP, Meat Market, Pierre, Polpo, Shakespeare, Spargel, Tsehhov, UmbRoht, Vilde ja Vine ning Werner.

„Maitsev Tartu 2020“ — 1.–29. veebruaril kuueteistkümnes Tartu restoranis

„Maitsev Tartu“ on juba kuuendat korda toimuv, tartlaste ja linna külaliste poolt oodatud maitseelamuste kuu. Kogu veebruari jooksul saab nautida uusi toiduelamusi pakkuvat sõbraliku hinnaga kolmekäigulist erimenüüd 16-s Tartu restoranis, kus töötatakse just selle kampaania jaoks lisaks tavamenüüle välja ka erimenüü. Toitude valmistamisel kasutatakse võimalikult suures osas kohalikku toorainet. Erimenüüle kehtib komplektihind 22 eurot, mis sisaldab kolme käiku.

Erimenüüsid saab nautida 1.–29.02.2020

Menüüde ja restoranidega saab tutvuda, valides huvipakkuva restorani lingi kodulehel www.maitsevtartu.ee.  Iga tutvustava teksti juures on laua broneerimiseks telefoninumber.

Kampaanias osalevate restoranide peakokad annavad oma parima, et üllatada linnaelanikke ja -külalisi hõrkude ja naudinguid pakkuvate eriroogadega. Toidunautlejad saavad hinnata restoranide pingutusi, selgitades välja külastajate lemmiku. Oma hinnangu saab anda kodulehel www.maitsevtartu.ee vastava restorani juures oleval hindamisskaalal. Tulemused selguvad 6. märtsil.

„Maitsev Tartu 2020“ kampaanias osalevad:  Antonius, Cafe Truffe, Chez Andre, Dorpat, FII, Gustav Gastro, kohvik-resto JOP, Meat Market, Pierre, Polpo, Shakespeare, Spargel, Tsehhov, UmbRoht, Vilde ja Vine, Werner.

 Polpo ja FII road on kohandatavad veganitele. Kohvik-resto JOP on välja töötanud kolmekäigulise taimetoidu menüü.

Kõikide toidufotode autor on Silver Gutmann

Maitsva Tartu koduleht: http://www.maitsevtartu.ee

Varasemad aastad

"Maitsev Tartu 2019" maitseelamuste kuu parimaks tunnistasid külastajad kohvik-resto JOP erimenüü

Veebruaris Tartus toimunud maitseelamuste kuu „Maitsev Tartu“ parimaks erimenüüks hindasid restoranide külastajad ülitihedas konkurentsis kohvik-resto JOP kolmekäigulise eripakkumise. Kõige rohkem külastati Polpot, Tsehhovit ja YliCooli.

1.–28. veebruarini toimus Tartus restoranikuu „Maitsev Tartu“, mille käigus pakkusid 14 Tartu restorani uusi maitseelamusi. Erimenüüd maitses üle 13 000 toidunautleja.

Tagasiside uutele maitseelamustele oli ka sellel aastal väga positiivne ja kõrgeimad hinnangud saanud menüüde hinnete vahe oli ülinapp. Oma hinnangu said külastajad anda kodulehel www.maitsevtartu.ee vastava restorani juures oleval hindamisskaalal.
Projektis osalesid: Antonius, Cafe Shakespeare, Chez Andre, Dorpat, Entri, FII, Gustav Gastro, kohvik-resto JOP, Meat Market, Polpo, Spargel, Tsehhov, Vilde ja Vine, YliCool. Kõik restoranid pakkusid lisaks oma tavamenüüle uusi ja põnevaid maitseelamusi tuues veebruaris välja kolmekäigulise eripakkumise.


Klientide poolt väga hea tagasiside said  Polpo ja FII road, mis selle-aasta erimenüüde täiendusena olid kohandatavad ka taimetoitlastele.

„Maitsev Tartu 2018“ toimus 1.–28. veebruarini 14-s Tartu restoranis

„Maitsev Tartu“ on tartlaste ja linna külaliste poolt oodatud maitseelamuste kampaania, mis toimus juba neljandat korda. Ainult veebruaris sai nautida uusi toiduelamusi pakkuvat ja sõbraliku hinnaga kolmekäigulist erimenüüd 14 Tartu restoranis, kus töötati just selle kuu tähistamiseks peale tavamenüü välja ka erimenüü. Toitude valmistamisel kasutati võimalikult suures osas kohalikku toorainet ja nii mõnigi restoran pakkus vabariigi juubeliga seoses temaatilisi üllatusi.

Žürii hindas parimaks restorani Chez André ja toidunautlejad JOP Antoniuse kolmekäigulise erimenüü.

Erimenüüle kehtis komplektihind 21 eurot, mis sisaldas kolme käiku. Erimenüüd maitses üle11 500 toidunautleja.

 

"Maitsev Tartu 2017" toimus 1.–28. veebruarini 14-s Tartu restoranis

Kampaanias osalesid: Atlantis, Cafe Truffe, Chez Andre, Dorpat, Eduard Vilde lokaal, Entri, JOP, Meat Market, Pierre, Polpo, Umb Roht, Villa Margaretha, Werner, YliCool.

 

„Maitsev Tartu 2017“ parimaks erimenüüks hindas žürii restorani Polpo kolmekäigulise eripakkumise ja külastajate lemmiku erikategoorias osutus kõige kõrgemini hinnatuks kohvik-resto JOP Antonius. Lisakategoorias selgusid ka parim eelroog, mis kuulub samuti Polpole, parim pearoog oli Meat Marketis ja parim dessert restoranis Dorpat.

Žüriisse kuulusid toitlustusspetsialist Viivi Irs, Tartumaa Põllumeeste Liidu juht ja gurmaan Jaan Sõrra, toidublogija Liisi Laanemäe. Lisaks maitseelamustele hinnati ka teenindust ja restoranide miljööd.

Последнее изменение 23.03.2020

Tartu toidu- ja veinifestival

Järgmine Tartu toidu- ja veinifestival toimub 6.-8. augustil 2021.

Tartu toidu- ja veinifestival pakub ehedaid Eesti maitseid väiketootjatelt ning kohalikust toorainest valmistatud maitseelamusi tänavatoitlustajatelt.

Lisaks parimatele maitsetele pakutakse rikkaliku veinivalikut ja nõuandeid Eesti parimatelt sommeljeedelt.

Toidu- ja veininaudingutele lisavad vürtsi meelelahutusprogramm kogu perele, unikaalne õhtusöök, linnaosade kodukohvikud, lasteala ja palju muud põnevat.

Festivali koduleht (täieneb jooksvalt):  http://www.maitsevtartu.ee/

Kohaliku toidu tootjate registreerimine: Marilin.Kroon@raad.tartu.ee, lisainfo telefonil 736 1194.

 

Foto: Ahto Sooaru
Foto: Ahto Sooaru

Последнее изменение 22.05.2020