Maitseelamuste kampaania "Maitsev Tartu"
Maitsev Tartu 2025
Toimumisaeg: 1.–28. veebruar 2025
Projekti eesmärgiks on suurendada Tartu restoranide külastatavust madalhooajal ning tutvustada kohalikku arenevat toidukultuuri, pakkudes tartlastele ja Tartu külalistele uusi ning põnevaid maitseelamusi tavapärasest menüüst soodsama hinnaga ning tõsta esile kohalikku toorainet.
Projekt on mõeldud restoranidele.
Projektis osalemine
Projektis on võimalik osaleda Tartu linna restoranidel*, kes töötavad projekti jaoks välja 3-käigulise erimenüü, vastavad projekti eesmärgile ja alltoodud kriteeriumitele ning läbivad hindamiskomisjoni valikuprotsessi.
Osalevate restoranide kriteeriumid
Projektis osalevatelt restoranidelt on nõutav a la carte menüü ning lauast teenindamine. Osalev restoran asub Tartu linnas. Osaleda ei saa pop-up restoranid (hooajarestoranid ega ajutised projektid)
Projekti erimenüü kriteeriumid
Projektis osalevad restoranid pakuvad projekti kestel tavamenüüle lisaks fikseeritud hinnaga 3-käigulist erimenüüd. Nimetatud menüü on saadaval terve kampaaniaperioodi jooksul. Erimenüü komplekti hind on vahemikus 32–37 eurot, mille määrab ettevõte ise, arvestades ülaltoodud projekti eesmärki (hinnavahemiku ulatus võib seetõttu muutuda). Erimenüüd müüakse vaid komplektina.
Erimenüü koostamisel kasutatakse võimalikult suures mahus kohalikku toorainet.
Lisaks erimenüüle (põhimenüü) soovitame Teil välja töötada põhimenüü kohandatud variandi (eritoiduliste menüü) kas taimse- või täistaimse (ehk vegan) variandina.
*Projektis osalevate restoranide arv
Projektis osalevad restoranid valib osalema vähemalt neljaliikmeline komisjon, kes hindab kokkulepitud tähtajaks soovi avaldanud ettevõtete erimenüü vastavust projekti eesmärgile ning kriteeriumitele.
Valikuprotsessis osalemiseks on vajalik esitada hiljemalt 5. detsembriks aadressile [email protected]:
- Maitsev Tartu 3-käiguline erimenüü ja (eritoidulistele kohandatud menüü) info
- 3-käigulise erimenüü hind (eritoidulistele kohandatud menüüd ei hinnastata eraldi)
- kasutatavate põhitoorainete tutvustus/kirjeldus (eelise annab kohaliku tooraine kasutamine ja erimenüü taimse/täistaimse versiooni pakkumine)
- fotod kõigist roogadest (NB! Ei pea olema profifotod, pigem visioon roogade planeeritavast väljastusest. Jaanuari alguses toimub osalejatele fotosessioon)
Valikukomisjoni moodustab Tartu LV ettevõtluse arengu osakond, arvestades, et hindamisse saavad olema kaasatud nii toidunautlejaid kui ka toitlustusspetsialistid, kes annavad hinnangu projekti eesmärgist ning erimenüü kriteeriumitest lähtuvalt.
Hilinenud taotlused valikuprotsessis ei osale. Komisjonil on õigus jätta kampaaniast kõrvale restoranid, kellel on Tartu linna ees võlgnevusi.
Projektis osalevad ettevõtted kinnitatakse hiljemalt 16. detsembril 2024
Varasemad aastad
Maitsev Tartu külastajate lemmikud varasematel aastatel:
2024 — TOKO
2023 — Kampus
2022 — Kampus
2021 — Café Shakespeare
2020 — Antonius
2019 — kohvik-resto JOP
2018 — Chez André
2017 — Polpo