Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Tartu maitsed

Tartu paitab linlaste ja linna külaliste maitsemeelt nii veebruarikuise restoranide kuuga kui ka hilissuvel toimuva toidufestivaliga. Tartul on maitset ja maitsed on Tartus.

Ettevõtluse arengu osakond
Küüni 5 II korrus, 51004 Tartu
736 1192
 

Maitsev Tartu
Tartu toidu- ja veinifestival

Maitseelamuste kampaania "Maitsev Tartu"

Maitsev Tartu 2025

Toimumisaeg: 1.–28. veebruar 2025

Maitsev Tartu 2025 osalevad:

Antonius, Cafe Truffe, Chaplin, Crepp, Dorpat, Fii, Gastronomist, Humal, Kampus, Kolm Tilli, Lihuniku Äri, Pahad Poisid, Pazzo, Pierre, Pompei, Püssirohukelder, RP9, Spargel, Teatrikohvik, TOKO, Vilde ja Vine, Vint Veinibaar & Tapas

Hindamiskomisjoni kuulusid: Kadri Tran (Chef de Cuisine, Restoran Mona), Kairi Timusk (Tartu Rakenduslik Kolledž (VOCO), Toitlustuse ja turismi osakond, kutseõpetaja), Hugo Komp (Aasta Noorkokk 2024), Grete Vaher (kokandushuviline) ja Marilin Kroon (Tartu LV ettevõtluse arengu osakond, toidu- ja teenusmajanduse valdkonnajuht)

Projekti eesmärgiks on suurendada Tartu restoranide külastatavust madalhooajal ning tutvustada kohalikku arenevat toidukultuuri, pakkudes tartlastele ja Tartu külalistele uusi ning põnevaid maitseelamusi tavapärasest menüüst soodsama hinnaga ning tõsta esile kohalikku toorainet.
Projekt on mõeldud restoranidele.

Varasemad aastad

Maitsev Tartu külastajate lemmikud varasematel aastatel:

2024 — TOKO
2023 — Kampus
2022 — Kampus
2021 — Café Shakespeare
2020 — Antonius
2019 — kohvik-resto JOP
2018 — Chez André
2017 — Polpo

 

Viimati muudetud 20.01.2025

Tartu toidu- ja veinifestival

Tartu toidu- ja veinifestival toimub 8.–9. augustil 2025
Pühapäeval, 10. augustil, järgneb festivalile traditsiooniline Tammelinna kodukohvikute päev.

Augustikuu teine nädalavahetus Tartus pakub toidugurmaanidele eriti meeldejäävaid elamusi, sest toimub Lõuna-Eesti suurim toidu- ja veinipidu, mis ühendab ainulaadsed maitsed suurepäraste veinidega.

Müügikohtade taotlemine

Tartu toidu- ja veinifestivalile ootame väljatöötatud tänavatoidumenüüdega pop-up restorane ja tänavatoiduautosid ning -haagiseid. Eesmärk on leida võimalikult erinevaid, uusi ning põnevaid maitseid, et rikastada festivali ning arendada Tartu tänavatoidukultuuri. Festivalil on väga heal tasemel kultuuriprogramm ning temaatilised kõrvalsündmused.

Toimumiskoht: 8. ja 9. augustil Tartu kesklinnas Küüni tänaval Tartu Kaubamajast Raekoja platsini ja Poe tn pargis.
Müügikohtasid on piiratud mahus ning need on tasulised.

Müügikoha taotlemiseks tuleb toitlustusettevõtjal esitada taotlus hiljemalt 21. aprilliks aadressile [email protected]
Tähtajaks esitatud taotlused saavad vastused hiljemalt 2. mail. Vabade kohtade olemasolul on lisataotlusvoor kuni 29. maini.

Taotluses tuleb ära märkida:

  • ettevõtte ärinimi ja kontaktisik
  • müügikoha mõõtmed
  • vooluvajadus
  • planeeritava menüü tutvustus
  • võimalusel foto tänavatoiduautost või -haagisest

Toitlustaja peab omama kõiki toitlustusteenuse osutamiseks vajalikke lubasid.
Festivalil osalejad on kohustatud oma tegevuses järgima keskkonnasäästlikke põhimõtteid ning kasutama toitlustamisel korduvkasutatavaid nõusid. Toidualal on pandipakendi teenust osutav ettevõte, kelle koostöötingimused edastatakse taotluse esitajale esimesel võimalusel, enne kohatasu arvete tähtaega.

Taotlused vaatab läbi korraldajate poolt moodustatud komisjon, kes hindab taotluste sobituvust festivali eesmärgiga ja sortimendi variatiivsusest lähtuvalt. Samuti arvestatakse tehniliste vajaduste nõudmisi lähtuvalt toiduala võimalustest.
Toitlustaja registreerimist festivalile kinnitab korraldaja vastavasisuline e-kiri ja korraldaja poolt väljastatud kohatasu arve tähtajaks tasumine. Õigeaegselt tasumata arve puhul kaotab müügikoha broneering kehtivuse.

Toitlustajate müügikoha asukoha festivalialal määrab korraldaja, lähtudes tehnilistest võimalustest. Korraldaja sisustab mööbliga festivali üldala, kuid ei paku müügiinventari ega mööblit konkreetsele müügikohale.  

  • Olulised kellaajad:
    8. augustil on müügikohtade ettevalmistusaeg kl 12–16, arvestusega, et hiljemalt kl 17 on toitlustajad valmis toitu serveerima. Toiduala suletakse südaööl.
    9. augustil on toiduala avatud kl 12–24.
    *Korraldajal on õigus teha muudatusi toiduala lahtiolekuaegades.
     
  • Tasumäär (festivali müügikoht kahe päeva eest kokku):
    Tänavatoiduauto/-haagise müügikoht — 250.–
    Korraldaja paigaldatud Pagoda telk (4x4m) — 350.–
    Korraldaja paigaldatud Pagoda telk pop-up restoranile (10x5m) — 500.–
    Toitlustaja oma telgiga* (kuni 3m) — 100.–
    *vastavalt festivaliala kontseptsioonile ja mahutavusele

Festivali koduleht (täieneb jooksvalt): www.maitsevtartu.ee

Info toitlustajatele: [email protected]

Evelin Lumi
Evelin Lumi

Viimati muudetud 26.02.2025