Text size

Line spacing

Contrast

Placeholder Placeholder
Background image
For visually impaired

Tartu maitsed

Maitsev Tartu
Tartu toidu- ja veinifestival

Maitseelamuste kampaania "Maitsev Tartu"

Maitsev Tartu 2021

Toimumisaeg: 1.–28. veebruar 2021

Projekti eesmärk: suurendada Tartu restoranide külastatavust madalhooajal, tõsta esile kohalikku toorainet ning tutvustada piirkondlikku arenevat toidukultuuri pakkudes tartlastele ja Tartu külalistele põnevaid maitseelamusi tavapärasest menüüst soodsama hinnaga.

Kes on oodatud kandideerima?

Oodatud on Tartu linna toitlustusasutused, kes:

  • asuvad Tartu linnas;
  • pakuvad à la carte menüüd ning lauast teenindamist;
  • on valmis spetsiaalselt selle projekti jaoks välja töötama ja kogu veebruarikuu pakkuma 3-käigulist erimenüüd, mis vastab projekti eesmärgile ja alltoodud kriteeriumitele ning läbib žürii valikuprotsessi.

Erimenüü komplekti hind on vahemikus 20–25 eurot (osaleva ettevõtte valikul). Erimenüüd müüakse vaid komplektina ja selle koostamisel kasutatakse võimalikult suures mahus kohalikku toorainet.

Seitsmeliikmeline žürii valib pimehindamise teel välja 15 parimat menüüd taotlustest, mis on esitatud evo@tartulv.ee hiljemalt 29. novembriks 2020 ja sisaldavad alljärgnevat:

  • 3-käiguline erimenüü, mis vastab maitseelamuste kuu eesmärkidele;
  • menüü hinda (vahemikus 20–25 eurot);
  • kasutatavate põhitoorainete tutvustus;
  • fotosid kõikidest roogadest (Foto ei pea olema professionaalselt pildistatud, aga selgelt peab olema aru saada, missugune hakkab pakutav roog välja nägema. Jaanuari alguses toimub valituks osutunutele täiendav reklaamfoto sessioon).

NB! Hilinenud taotlused valikus ei osale!

Žürii hindab kokkulepitud tähtajaks soovi avaldanud ettevõtete erimenüü vastavust projekti eesmärgile ning esitatud kriteeriumitele. Žüriil on õigus osalejate arvu korrigeerida kui mitmed pakkumised on võrdsed või pingereas tekib selgelt eristatav kvaliteedivahe. Valikuprotsessis võrdse punktisumma puhul saab eelisõiguse Tartu linna restoran, kes on märgitud White Guide Eesti Restoranijuht nimistus.

Žürii moodustab Tartu LV, arvestades, et kaasatud oleksid nii toitlustusala spetsialistid (väljastpoolt Tartut) kui ka toidunautlejad. Erimenüüle hinnangut andes ei ole hindajale nähtav erimenüü välja töötanud ettevõtte nimi.
Žüriiliikmed avalikustatakse 30. novembril 2020

Projektis osalevad ettevõtted kinnitatakse hiljemalt 14. detsembril 2020.

Varasemad aastad

“Maitsev Tartu 2020” parimaks valisid külastajad restorani Antonius

1.–29. veebruarini toimus Tartus restoranikuu „Maitsev Tartu“, mille käigus pakkusid 16 Tartu restorani uusi maitseelamusi. Erimenüüsid käis maitsmas ligi 19 000 toidunautlejat. Parimaks erimenüüks hindasid restoranide külastajad ülitihedas konkurentsis restorani Antonius kolmekäigulise eripakkumise. Kõige rohkem külastati Polpot, Cafe Truffet ja Pierre.

Projektis osalesid: Antonius, Cafe Truffe, Chez Andre, Dorpat, FII, Gustav Gastro Cafe, kohvik-resto JOP, Meat Market, Pierre, Polpo, Shakespeare, Spargel, Tsehhov, UmbRoht, Vilde ja Vine ning Werner.

"Maitsev Tartu 2019" maitseelamuste kuu parimaks tunnistasid külastajad kohvik-resto JOP erimenüü

Veebruaris Tartus toimunud maitseelamuste kuu „Maitsev Tartu“ parimaks erimenüüks hindasid restoranide külastajad ülitihedas konkurentsis kohvik-resto JOP kolmekäigulise eripakkumise. Kõige rohkem külastati Polpot, Tšehhovit ja YliCooli.

1.–28. veebruarini toimus Tartus restoranikuu „Maitsev Tartu“, mille käigus pakkusid 14 Tartu restorani uusi maitseelamusi. Erimenüüd maitses üle 13 000 toidunautleja.

Tagasiside uutele maitseelamustele oli ka sellel aastal väga positiivne ja kõrgeimad hinnangud saanud menüüde hinnete vahe oli ülinapp. Oma hinnangu said külastajad anda kodulehel www.maitsevtartu.ee vastava restorani juures oleval hindamisskaalal.
Projektis osalesid: Antonius, Cafe Shakespeare, Chez Andre, Dorpat, Entri, FII, Gustav Gastro, kohvik-resto JOP, Meat Market, Polpo, Spargel, Tsehhov, Vilde ja Vine, YliCool. Kõik restoranid pakkusid lisaks oma tavamenüüle uusi ja põnevaid maitseelamusi tuues veebruaris välja kolmekäigulise eripakkumise.


Klientide poolt väga hea tagasiside said  Polpo ja FII road, mis selle-aasta erimenüüde täiendusena olid kohandatavad ka taimetoitlastele.

„Maitsev Tartu 2018“ toimus 1.–28. veebruarini 14-s Tartu restoranis

„Maitsev Tartu“ on tartlaste ja linna külaliste poolt oodatud maitseelamuste kampaania, mis toimus juba neljandat korda. Ainult veebruaris sai nautida uusi toiduelamusi pakkuvat ja sõbraliku hinnaga kolmekäigulist erimenüüd 14 Tartu restoranis, kus töötati just selle kuu tähistamiseks peale tavamenüü välja ka erimenüü. Toitude valmistamisel kasutati võimalikult suures osas kohalikku toorainet ja nii mõnigi restoran pakkus vabariigi juubeliga seoses temaatilisi üllatusi.

Žürii hindas parimaks restorani Chez André ja toidunautlejad JOP Antoniuse kolmekäigulise erimenüü.

Erimenüüle kehtis komplektihind 21 eurot, mis sisaldas kolme käiku. Erimenüüd maitses üle11 500 toidunautleja.

 

"Maitsev Tartu 2017" toimus 1.–28. veebruarini 14-s Tartu restoranis

Kampaanias osalesid: Atlantis, Cafe Truffe, Chez Andre, Dorpat, Eduard Vilde lokaal, Entri, JOP, Meat Market, Pierre, Polpo, Umb Roht, Villa Margaretha, Werner, YliCool.

 

„Maitsev Tartu 2017“ parimaks erimenüüks hindas žürii restorani Polpo kolmekäigulise eripakkumise ja külastajate lemmiku erikategoorias osutus kõige kõrgemini hinnatuks kohvik-resto JOP Antonius. Lisakategoorias selgusid ka parim eelroog, mis kuulub samuti Polpole, parim pearoog oli Meat Marketis ja parim dessert restoranis Dorpat.

Žüriisse kuulusid toitlustusspetsialist Viivi Irs, Tartumaa Põllumeeste Liidu juht ja gurmaan Jaan Sõrra, toidublogija Liisi Laanemäe. Lisaks maitseelamustele hinnati ka teenindust ja restoranide miljööd.

Last changed 30.10.2020

Tartu toidu- ja veinifestival

Järgmine Tartu toidu- ja veinifestival toimub 6.-8. augustil 2021.

Tartu toidu- ja veinifestival pakub ehedaid Eesti maitseid väiketootjatelt ning kohalikust toorainest valmistatud maitseelamusi tänavatoitlustajatelt.

Lisaks parimatele maitsetele pakutakse rikkaliku veinivalikut ja nõuandeid Eesti parimatelt sommeljeedelt.

Toidu- ja veininaudingutele lisavad vürtsi meelelahutusprogramm kogu perele, unikaalne õhtusöök, linnaosade kodukohvikud, lasteala ja palju muud põnevat.

Festivali koduleht (täieneb jooksvalt):  http://www.maitsevtartu.ee/

Kohaliku toidu tootjate registreerimine: Marilin.Kroon@raad.tartu.ee, lisainfo telefonil 736 1194.

 

Foto: Ahto Sooaru
Foto: Ahto Sooaru

Last changed 22.05.2020