Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Lõuna-Eesti toidukohad toovad metsa taas taldrikule

SA Tartumaa Turism

Metsast inspireeritud toidulaud rabas Foto: Renee Altrov

/ 3.-19. novembrini pakuvad Lõuna-Eesti kohvikud ja restoranid põnevaid kahekäigulisi erimenüüsid. Juba neljandat korda toimuvast kampaaniast “Metsast taldrikule” võtab tänavu osa üle poolesaja toitlustusettevõtte, mis seovad omavahel eestimaised sügisannid ja siinse toidukultuuri. 

Uudsetele maitseelamustele ootavad toidukohad Tartu linnas ja Tartumaal, Jõgevamaal, Põlvamaal, Viljandimaal, Võrumaal ja Valgamaal. Erimenüü hind jääb vahemikku 25-30 eurot ning sisaldab kahte käiku koos peakoka tervitusega. Kõigi osalejad ja menüüd leiab kodulehelt visitsouthestonia.com/metsasttaldrikule

“Sel aastal on osalejate info tõlgitud ka inglise keelde, sest huvi hea toidu ja eriliste elamuste järele on tõusuteel nii meil Eestis kui ka mujal,” sõnas Lõuna-Eesti turismiklastri juht Kaia Lehtsaar. 

Kampaania “Metsast taldrikule” eesmärk on aidata kaasa piirkonna toidukultuuri arengule, tõsta esile väärtuslikku kohalikku toorainet, suurendada toidukohtade külastatavust ning toetada piirkonna väiketootjaid. 

Lõuna-Eesti maitsete nädalat korraldavad: Lõuna-Eesti turismiklaster, Tartu linna ettevõtluse arengu osakond, Jõgevamaa koostöökoda ja Viljandimaa Arenduskeskus. 

Maitsete nädalaga seotud kulud kaetakse osaliselt Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondi meetme tegevusest „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks“.

 

Viimati muudetud 24.10.2023