Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Küsimus

Küsimus

Valdkond: teede ja tänavate remont
Teema: Staadioni tänava rekonstrueerimine

Tere!

Tartu PM-s tuuakse välja Staadioni tänava rekonstrueerimine. Kas selle käigus on plaanitud ka rattateede/radade rajamine? Rattarajad vähemalt võiksid ulatuda Narva mnt-st Puiesteeni välja läbivalt, väike Lubja lõik kaasa arvatud, ning tulevikus ka Sauna tänavale mõlemas suunas. Need looksid ka loogilise koridori Nurme rattaradadega ning pakuksid reaalset alternatiivi Narva mnt kasutamisele kui on tarvis liikuda Puiestee ja sealt edasi Kruusamäe piirkonna kanti.
Üldiselt võiks kaaluda piirkonna (Puiestee-Lubja-Staadioni-Sauna-Ujula-Liiva) läbivalt 30km/h alaks muutmist, mis looks ohutuma keskkonna nii jalakäijatele, kui rattaga sõitjatele, eriti seal, kuhu lähiajal eraldatud rattateid ei teki, vaid tekivad nt. rattarajad.

Väga tänuväärt oleks Staadioni tänava igal tänavanurgal leida ülekäiguradasid!

Esitaja: K. V.
Esitatud: 01.06.2023

Vastus

Tere

Täname huvi tundmast seonduvalt Staadioni tänava rekonstrueerimisega (lõigus Narva mnt – Liiva tn).
Rattateede rajamiseks on üldplaneering ja üldplaneeringuga määratud tänavad. Staadioni tänavale ei ole planeeringuga ettenähtud rattateid ja radu rajada.
Selle projekti raames on plaanis uuendada kõnniteede ja sõiduteede katendeid, äärekive ja ehitada välja kõnnitee, kus täna see puudub.

Lugupidamisega


Vastaja: Rain Kesperi
linnamajanduse osakond
teedeteenistus
tee-ehituse projektijuht
[email protected]
Vastatud: 02.06.2023