Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Placeholder Placeholder
Background image

Tänavune Tartu toidu- ja veinifestival üllatab mitmete uuendustega

Tartu Linnavalitsuse pressiteade

kohvikus Foto: Ahto Sooaru

27. juuli 2017 / 11.-13. augustini Tartu kesklinnas toimuv Tartu toidu- ja veinifestival kestab tänavu esmakordselt kolm päeva.

Uudsed on festivalil avatav veiniala, pop-up väliõhtusöök ning viimasel päeval toimuv kodukohvikute päev. Festivalil valitakse „Tartu maitse 2017“ ja "Tartu linna vein 2017".

Kolmepäevase ürituse avab reedel, 11. augustil pop-up õhtusöök, mis toimub Ülikooli 3 ja Küüni 5 vahel olevas sisehoovis. Restorani UmbRoht kokad näitavad, kui maitsvaid toite on võimalik valmistada kohalikust toorainest. Pilet õhtusöögile maksab 55 eurot ning neid on võimalik soetada restoranist UmbRoht, veinibaarist Vein ja Vine, kohvikust Crepp ning Tallinna veinibaarist Shvips.

Festivali põhipäev on laupäev, 12. august, mil Küüni tänaval ja parkides laiuva toiduala fookus on Eesti oma toidul ja toorainel. Külastajad saavad väiketootjate tooteid koju kaasa osta ja ka kohapeal degusteerida ning proovida pop-up restoranide toodangut. Kaasa saab lüüa “Tartu maitse 2017” valimisel. Tiitli nimel võistlevad 11 kodumaist suur- ja väiketootjat, kes on festivalialal märgistatud „Tartu maitse 2017“ märgisega.

Samal päeval avatakse esmakordselt Ülikooli 3/ Küüni 5 sisehoovis veiniala. Veinibaaride Vein ja Vine ning Shvips eestvedamisel kogunevad Eesti suurimad veinide maaletoojad ja veinisõpradel avaneb võimalus degusteerida erinevaid veine üle maailma, osaleda õpitubades ning õhtutundidel nautida bossanova ja jazzirütme Brasiiliast. Maineka žürii toel valitakse välja ka esimene Tartu linna vein.

Ürituse meeleolukat programmi juhib restorani Riis peakokk Lauri Tomingas, muusikalist meelelahutust pakuvad erikülalised Peipsimaalt, Zorbas ning HU?. Kesklinna pargi lasteala mänguline programm hõlmab nii küpsisekoogi söömist kui ka toredaid ja liikumist täis tegevusi. Sel aastal täiendab festivali ka Kvartali toidutänav „Maitsvaid Ampse“, mis pakub huvilistele Eesti toorainel baseeruvaid maitseid maailma eri köökide kontekstis.

Toidu- ja veinifestivali kodukohvikute päeval avavad külastajatele oma uksed Tammelinna, Karlova ja Ihaste kodukohvikud. Kolme linnaosa peale on festivalisõpradel võimalik külastada enam kui 50 kodukohvikut.

„Tartu on tõusmas Lõuna-Eesti toidupealinnaks - siin toimub järjest enam põnevaid toiduga seotud sündmusi. Lisaks augustikuisele festivalile ootavad juba septembris ees rahvusvaheline noorkokkade võistlus Sauce 2017 ja Lõuna-Eesti toidukonverents. Oktoobris taasavatav Tartu turuhoone muutub uuenduste tulemusena põnevaks külastuskohaks nii kohalikule elanikule kui turistile. Nii tundus igati sobilik laiendada ka Tartu toidu- ja veinifestivali kolmapäevaseks südmuseks,“ rääkis Tartu linna turundusjuht Helen Kalberg.
Tartu toidu- ja veinifestival toimub kolmandat aastat.


Lisainfo:
www.maitsevtartu.ee
Helen Kalberg, Tartu linna turundusjuht
Tel: 51 33 929
[email protected]

Viimati muudetud 09.08.2017